Print Friendly, PDF & Email

De Wereldreiziger

Sinds 2012 – tot 2015 was deze school een enthousiaste kandidaat om deel te nemen aan het pilootproject “Learn2Be@school”….

De basisschool Wereldreiziger heeft een heel divers leerlingenpubliek met een grote instroom aan nieuwkomers. Het is een dynamische school waar men actief werkt aan vernieuwing en verbetering. In 2012-2013 was deze school een enthousiaste kandidaat om deel te nemen aan het pilootproject “Learn2Be@school”, dat het onderwerp was van een onderzoek van de Universiteit van Antwerpen. Na dit project besliste de directie ook de rest van het team bij het Learn to Be-project te betrekken. In 2015 werd een tweede groep gevormd. Momenteel wordt er een vervolgtraject voor 2016 uitgewerkt om de school verder te begeleiden via opleiding, supervisie en coaching.

UA onderzoek

 

Wat ik extra motiverend vind aan het scholenproject van Learn to Be is dat het werken met mensen die onze kinderen opvoeden een dubbele impact heeft op lange termijn. We bereiken niet alleen de leerkrachten maar via hen ook de volgende generaties. Het boeit mij ook een school te volgen tijdens een langer traject. Zo zie je hoe de methode er begint te leven, hoe mensen er creatief en autonoom mee aan de slag gaan, en je ziet ook hoe de deelnemers aan de opleiding evolueren.

Griet Boddez

opleidster en coach

Inscrivez-vous à notre newsletter

Pour vous tenir informés de nos activités (formations, ateliers, conférences...).

Merci pour votre inscription !

Pin It on Pinterest

Share This